marți, 28 aprilie 2009

Disparitia unei mari doamne a folclorului romanesc !

Ieri s-a stins din viata doamna Valeria Peter Predescu, solista de muzica populara(autentica) din zona Nasaud. Desi a inregistrat un numar de 61 de discuri in peste 35 de ani de cariera, aest fapt nu prea a impresionat presa, asa cum s-a intamplat in cazul lui Ion Dolanescu. Din punctul de vedere al dejeanului din mine sunt foarte dezamagit de ognoranta aratata unui mari soliste de catre site-urile de stiri dejene, in special de www.dej.biz , site ai caror redactori au sarit repede cu anunturi despre moartea unui artist de la sute de kilometri departare, Ion Dolanescu, dar care nu au amintit nimic despre stingerea din viata a unei dintre cele mai mari interprete de muzica populara autentica , culmea din zona noastra, fapt ce-mi arata lipsa de cunoastere a valorilor autentice din zona noastra si copierea grosolana a unor stiri vazute sau auzite in presa centrala.
In final as avea o singura rugaminte catre Dumnezeu: Doamne cand mai vrei sa iei pe cineva din lumea artistica, mai ia cate-o sotie de manelist, astfel ca si televiziunile sa aiba ce transmite , si mai lasa pe Pamant adevaratii artisti.

3 comentarii:

yry spunea...

Lexu`i de vina. ca discutasem cu el despre asta, si n-a mai scris nimic

yry spunea...

si am uitat.... parca si tu ai drepturi de editare pe dejbiz... deci nu te oprea nimeni si nimic sa pui tu trista veste pe site.

sa fii gigi contra e destul de usor, da sa faci ceva concret.. e mai greu

Lexu spunea...

Mda..."din cauza unor probleme tehnice articolul nu a putut fi adaugat mai devreme"
http://www.dej.biz/s_a_stins_valeria_peter_predescu