duminică, 10 octombrie 2010

Voleiul lor vs. Voleiul nost`

Anul trecut ne-am bucurat impreuna mic cu mare de reusitele sportive ale echipei de volei masculin din Dej... ne-a iesit !!! . Ne-a iesit pana in turneul final cand diferenta dintre voleiul mare si ceea ce juca echipa dejului s-a vazut cu ochiul oricarui profan in volei ( cu atat mai mult cu ochiul dejeanului, un fin cunoscator al fenomenului).
Dezamagit ... . Sunt dezamagit sa constat ca si anul acesta, in loc pe baza unui nucleu format al echipei sa se achizitioneze doar cativa jucatori pentru a intari echipa , s-a schimbat in jur de 80% din echipa. Dezamagit ca inca la carma echipei este un profesor de educatie fizica, fara nicio performanta, fara nicio viziune in volei, un antrenor care permite jucatorilor sa joace 12-13 mingi pe set pe acelasi jucator, universal, un antrenor care are impresia ca poti emite pretenti, poti castiga un joc fara secunzi, fara serviciu ( caz concret nr. 12 !!!!).

Adevarul este ca voleiul nostru arata in acest moment ca si un individ cu dizabilitati ( fara a ironiza persoanele aflate in aceasta situatie, dar parca voleiul dejean arata fara un picior, fara o mana ) , in paralel , voleiul lor si aici ma refer la Campionatul Mondial din Italia .... !!!! . Semne de exclamare , nu poti sa iti ti rasuflarea la un meci mare, nu poti sa nu remarci serviciu care iti creaza avantaj ( apropo draga jucator cu nr 12 , ti-ar rupe tenisii baietii aceia daca ai servi in halul in care ai servit in meciul cu Remat), nu poti sa nu remarci preluarea direct deasupra capului coordonatorului, pasa acestuia perfecta, combinatiile ( a !!! .. domnul antrenor, la Dej cand vedem o combinatie???  ... o situatie pe care sala sa stie ca nu o va rata echipa nici cu ochii inchisi .. pentru momente grele ale meciului).
As putea pune pariu ca, acesti jucatori ai echipei dejene nu au vazut nici 20% din meciurile campionatului mondial din Italia, as putea pune pariu ca nu cunosc procentajele jucatorilor sa isi analizeze si ei obiectiv acasa un meci al lor sa vada , cam care ar fi statistica lor pe un meci!!! ... daca nu o fac ei sunt curios antrenorul o face???... daca o face as fi curios de statistica meciului cu Remat Zalau !!! ... as fi curios de statistica pentru Cristudor, Carpen ... iar pe cealalta parte statistica pentru Dumitrache, Ghita ; si cred ca ar spune tot despre faptul ca echipa dumneavoastra domnule antrenor joaca in 3-4 oameni.
Am convingerea ca in cadrul clubului exista profesionisti, si ca aceste disfunctionalitati vor fi rezolvate, iar pentru domnul Szilagy mai am o singura remarca : puneti-va si dumneavoastra, macar la meciurie mari, un costum si o cravata, astfel veti avea o atitudine  de superioritate, de stapanire a jocului prin cunoastere teoretica bogata, de intangibilitate fata de jucatori , atitudine care raspandita si jucatorilor le poate ridica moralul in timpul meciurilor, atitudine care poate timora arbitrii pentru a avantaja, putin , echipa.
Succes, si sa fiti siguri ca suporterii voleiului dejean , vor tine intotdeauna aproape

Niciun comentariu: