luni, 16 februarie 2009

Bugetul local si organigrama primariei - 2009

Saptamana aceasta va avea loc sedinta Consiliului Local Dej, sedinta care va avea cel mai probabil ca si puncte pe ordinea de zi definitivarea organigramei primariei si bugetul local pe anul 2009.
Aceste 2 puncte sunt sensibile deoarece se preconizeaza ca o proportie de 50% din bugetul pe anul 2009 sa mearga pe salariile angajatilor primariei, primarie cu peste 500 de angajati, in conditiile in care de exemplu primaria Constanta are doar in jur la 800 de angajati. Este clar la o prima vedere ca toate compartimentele primariei sunt supradimensionate numeric, este clar ca alesii vor avea o misiune dificila, in conditiile crizei economice si a realitatilor dejene, deoarece nu, sincer, este greu sa concediezi aproximativ 20% din angajatii primariei, ei neavand alta posibilitate de angajare in municipiu. Pe de alta parte nu poti ca si alesii ai tuturor cetatenilor dejeni sa stai impasibil la faptul ca platesti salarii in valoare de aproape jumatate din bugetul anual unor angajatii care nu au mare lucru de facut in primarie cand majoritatea firmelor private disponibilizeaza oameni pe banda rulanta. Totodata poti cataloga inadmisibil ca si fond sa acorzi gratuitate pe mijloacele de transport in comun tuturor pensionarilor ( valoare toatala subvenctii Transurb peste 120 mii RON) si in acelasi timp sa disponibilizezi din lipsa de buget o parte din angajatii primariei, sau sa acorzi sprijin echipei de fotbal locale in valoare de 500.000 RON si sa nu ridici fondurile cantinei de ajutor social in vederea preintimpinarii unei cresteri a problemelor sociale.
Oricum toate aceste probleme, cred , ca sunt intens discutate si negociate de catre primar, consilieri, grupuri de interese, lideri de opinie astefel incat sa se ajunga la un numitor comun si sa avem cat mai repede un buget local.

Niciun comentariu: