marți, 23 iunie 2009

Greva la Transurb

Am ajuns si ziua in care, in Municipiul Dej , sa avem de-a face cu o greva spontana a transportului in comun, lucru ce a dus la paralizarea orasului. Pe langa binecunoscutele cereri sindicale de majorare a salariilor, de data aceasta ,mai mult sau mai putin ,concertat s-a boicotat prin greva noua conducere administrativa a Transurb.
Pentru a vedea dimensiunea penibilului din aceasta greva voi spicui din declaratiile liderilor grevisti care spun ca sunt nemultumiti ca trebuie sa transporte consilierii gratuit!!! ( Ii intreb prin acest articol, care sunt acesti consilieri??? si daca sunt considera ca 19 sunt atat de multi ?? sau se plimba toata ziua??) dar prietenii( de pahar) ai soferilor??, amantele acestora ( de joasa speta) acestia nu tot gratis se plimba cu autobuzele ?? si ii vedem zilnic??? . Le raspund tot eu ... fac pariu ca in acest mandat nici-un consilier nu a folosit mijlocul de transport in comun ... la fel cum pun ramasag ca autobuzele sunt la orice ora cu cel putin inca un pasager in fata, in picioare langa sofer sau ca cel putin de 5 ori pe zi sunt luati de pe traseu, dintre statii, diversi pasageri in conditii cel putin dubioase.
Al doilea aspect ... este strans legat de economia de piata si se traduce simplu prin eficienta. Nu poti emite pretentii la salarii mai mari , bonuri de masa atat timp cat in Dej se circula pe aceleasi rute si dupa acelasi program inca din anii `90. Explicatia este simpla atunci nu erau atatea masini in oras iar majoritatea fabricilor dejene nu erau falimentare.
Al treilea aspect il reprezinta datoriile Transurb catre municipalitate, datorii acumulate in decurs de cativa ani de catre fosta conducere a societatii, prin o politica administrativa deficitara si prin lipsa de reactie ferma la atitudinile neconforme prestarii de servicii avute de angajatii societatii in raporturile acestora cu oamenii.

Niciun comentariu: