luni, 30 martie 2009

Dezbatere publica pentru locuri de parcare

Prin aceasta postare doresc sa atrag atentia la posibilitatea ca in plina criza financiara, din orgoliile conducatorilor orasului, primar si consilieri locali, sa aducem primaria in pragul falimentului.
Unul dintre cele mai recente motive pentru care afirm acest lucru este acela potrivit caruia din incapatanare primarul, organizeaza dezbatere publica, invocand legea 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica,pentru aprobarea tarifelor şi prelungirea contractelor de închiriere teren pentru garaje, copertine şi parcări pe anul 2009, precum şi prelungirea contractelor de concesiune pe terenurile pe care sunt construite garaje, concesiune care expiră pe parcursul anului 2009.
Cum Comisia Economica a Consiliului Local Dej a propus marirea substantiala a inchirierii acestor spatii, cu scopul vadit de a aduce mai multi bani primariei in perioada de recesiune, primarul nu a fost de acord venind cu o propunere hilara, sume mult mai mici, de nerefuzat in timpul unei dezbateri publice transformate intr-un bun prilej de campanie electorala a PSD.
De ce 'falimentul primariei'?? Deoarece de o buna bucata de timp in Consiliul Local Dej, Morar Costan nu se bucura de o majoritate, nici macar fragila, asa incat din experienta sedintelor anterioare s-ar putea sa ne surprinda o contra-oferta din partea grupului de consilieri majoritari, mult mai mica decat cea propusa de primar. Astfel din dorinta de fi impotriva Consiliului Local si in special al domnului Gavrea Dan prin transformarea functiei de primar al municipiului in conducator de campanie electorala PSD, se vor strange la buget o suma mult mai mica de bani , orasul ramanand la aceeasi stare de levitatie, fara a avea un buget suficient pentru a prospera.
P.S. Semnalul meu de alarma vine in contextul in care si eu am masina , pentru care si eu platesc taxe, dar inteleg ca in perioade de recesiune, cand veniturile nu pot acoperii sub nicio forma cheltuielile, cresterea darilor pentru serviciile, beneficiile fata de alti cetateni ai unui oras , sunt imperativ necesare.




Niciun comentariu: